Utbildning till civilingenjör i elektronikdesign

Denna utbildning kan man gå på en högskola eller ett universitet och den ger 300 högskolepoäng. Den grund som läggs genom utbildningen omfattar de flesta kunskaper inom elektronik. Dessutom ingår ämnen som matte, fysik, dataprogrammering och projektledning. Man arbetar med grupparbeten inom design och tillverkning av prototyper med bland annat kretsar, radioteknik eller robotar. Projekten har valfria områden och kurstiden är 5 år.

Du får själv fritt välja vilka kurser som du vill gå under slutet av utbildningen så att du kan specialisera dig inom ett särskilt område. Årligen får man gå på arbetsmarknadsdagar kombinerat med företagsbesök som kan leda till sommarjobb. Dessutom arrangeras gästföreläsningar och studiebesök för att man ska kunna se vad arbetsmarknaden har att erbjuda inom branschen. När man är färdigutbildad får man både en civilingenjörs- och en magisterexamen.

Vad är en elektronikdesigner?

Elektroniska komponenter finns bland annat i en dator, ett musikaliskt instrument, en smartphone, en robotgräsklippare, en satellit och i solkraftverken. Samhället idag skulle inte alls fungera om inte elektroniken fanns. Du är en viktig samhällsmedborgare som en elektronikingenjör och då framför allt inom elektronikdesign. Denna bransch gör idag stora framsteg och utvecklas genom bland annat datakommunikationens trådlösa nätverk, medicinteknik och olika datachip. Duktiga elektronikingenjörer tar idag fram nya elektroniska hjälpmedel som leder till nytänkande.

Besök gärna http://www.cadson.se/elektronik/, som har breda kunskaper inom elektronikkonstruktioner och elektronikdesign. De erbjuder förmånliga lösningar inom området då de egenhändigt utvecklar elektroniska produkter. Tillsammans kan du med dem få hjälp att hitta dina produkter inom elektronik och elektronikdesign som passar för just ditt ändamål. Deras främsta arbetsområden är trådlösa kommunikationer, kretskortskonstruktioner, inbyggda system och användarinterface. De hjälper även till med godkännanden och CE-märkningar.